RALLIES

Cooper Tire Europe heeft zijn betrokkenheid bij endurance rally's uitgebreid
met zijn 4x4 producten die overwinningen boeken bij evenementen waaraan veel aandacht wordt besteed.

Dakar Rally expert, de Spanjaard Xavier Foj, won de T2-productieklasse van de legendarische rally in zijn Toyota Land Cruiser 150 op Discoverer S/T MAXX.

Intussen won ex-Formule 1-rijder en veteraan van endurance rally's Jean-Louis Schlesser zijn vierde achtereenvolgende Africa Eco Race, voor het eerst met Cooper’s Discoverer STT banden. Schlesser en zijn bijrijder Cyril Esquirol legden 5000 km af tussen Nador in Marokko en Kebemer in Senegal, waarbij ze drie uur voor hun naaste rivaal aankwamen. Schlesser zei: "Dit jaar was het traject bijzonder zwaar en veeleisend. Het was een prachtige overwinning en het weer zat niet mee, waaronder drie dagen met zandstormen. Ik wil mijn team bedanken, dat geweldig werk heeft verricht, en natuurlijk de partners die vertrouwen in mij stelden."

De Discoverer STT is voorzien van het innovatieve Armor-Tek3 heavy-duty karkas van het bedrijf, dat drie beschermingslagen biedt tegen inslagschade. Daarnaast optimaliseert het agressieve loopvlakpatroon de tractie op harde oppervlakken maar ook meer grip op zacht zand.

Taps toelopende steenuitwerpers helpen voorkomen dat steentjes en afval zich vastzetten in het loopvlak en een strategisch geplaatste velgrandbeschermer helpt bij het beschermen van wielen en banden tegen off-road gevaren.

Intussen legden Foj en zijn bijrijder Jordi Cervantes 9000 km af door Argentinië, Chili en Peru in de Dakar. Foj koos voor een van de zwaarste off-road banden die Cooper maakt: de Discoverer S/T MAXX.

De samenstelling en het grote loopvlak zorgen voor een superieure grip onder alle omstandigheden terwijl het alternerende profielpatroon helpt bij het afvoeren van losse steentjes. De bewezen vooraanstaande Armor-Tek3-constructie van Cooper zorgt voor een grote duurzaamheid door kracht te leveren aan de wang en het loopvlak, een winnende combinatie die zich ongetwijfeld zal ontpoppen als meer dan een match voor de specialistische samengestelde typen van de concurrenten.