Prototype Lites

Het Cooper Tires Prototype Lites Championship Powered by Mazda is ontwikkeld ter ondersteuning van het TUDOR United SportsCar Championship - de belangrijkste raceklasse voor Prototype en GT endurance in Noord-Amerika. Bij deze competitie zijn de wereldwijd vermaarde raceautobouwers van Élan Motorsport Technologies betrokken en levert Mazda de motoren; coureurs uit de hele wereld krijgen de kans om op historische plekken als de Sebring International Raceway, Road Atlanta en Mazda Raceway Laguna Seca te racen.

De missie van Prototype Lites is tweeledig: semiprofessionele coureurs de kans bieden om op wereldniveau te racen, maar coureurs ook een manier bieden om verder te komen in de Prototype-klassen van het TUDOR United SportsCar Championship. De Prototype Lites biedt potentiële professionele coureurs meer kansen en een professionelere sfeer voor semiprofessionele racecoureurs waardoor ze kunnen groeien in de autosport.

Lites One

Deze speciaal gebouwde hightechracewagens met het Élan DP02-chassis zijn ontwikkeld voor geavanceerdere coureurs die naar het volgende niveau in de professionele autosport willen doorstromen. De Élan DP02 heeft een monocoque-chassis van koolstofvezel, een sequentiële zesversnellingsbak en een volledig aerodynamisch pakket. In de DP02 ligt de 2,0 l Mazda MZR-motor van 230 pk, afgedicht door Élan Power Products.

Lites Two

De Lites 2-klasse is in 2013 veranderd en de auto's zijn nu voorzien van het Élan DP02-chassis uit de huidige Lites 1-auto's, voorzien van een zeer capabele, productiegebaseerde Mazda 2,3 l-motor. Deze machtige Mazda-eenheid produceert meer dan 200 pk en biedt snelheden die met ongeveer 160 mijl/uur (257 km/u) vergelijkbaar zijn met die van het voorgaande model. Net als bij alle racewagens met Mazda-motor kan de auto dit vermogen lang vasthouden; bovendien is de motor betaalbaar voor Lites 2-deelnemers en kan hij een vol seizoen tussen revisies volhouden.

Er zijn diverse stimulansprogramma's, zoals de Cooper Tire Pole Position Award van 500 dollar voor de snelste coureur tijdens de kwalificatie van elke race.

Ga voor meer informatie over de Prototype Lites naar www.imsa.com/series/prototype-lites.