Xavi Foj - Catalaanse rally-topper

Meervoudig Dakar Rally-winnaar Xavi Foj is ambassadeur voor de bejubelde serie 4x4 Cooper-banden.

Meervoudig Dakar Rally-winnaar Xavi Foj is ambassadeur voor de bejubelde serie 4x4 Cooper-banden

De Catalaanse rally-crack, die zowel in 2012 en 2013 de Dakar Rally Production-klassementtitels won op Cooper Discoverer S/T Maxx-banden, vertegenwoordigt de off-road-serie van Cooper in Europa.

Cooper zal Foj ook in de Dakar rally's van 2014 en 2015 sponsoren, aangezien de Spanjaard is gefocust op nog meer succes in de gruwelijke 8500 km lange uitdaging. Foj is voornemens om de S/T MAXX-band te blijven gebruiken. Deze band geeft uitstekende tractie op zanderige bodems waar de Dakar Rally course grotendeels uit bestaat.

Foj zal ook aanwezig zijn bij verschillende Europese 4x4-evenementen om zijn ervaringen te delen en om de off-road-serie van Cooper te promoten, zodat de merkbekendheid op het continent groter wordt, geheel naar wens van de producent. Foj, die al lang tijd voorstander is van Cooper-banden tijdens zijn off-road activiteiten, zegt: "Ik vind het geweldig om als ambassadeur deel uit te mogen maken van het Cooper Tire-team voor de 4x4-serie. Ik heb in de afgelopen jaren een goede relatie opgebouwd met Cooper en ik heb veel successen mogen behalen met de banden van Cooper, dus ik vind het geweldig om het merk te promoten en mijn ervaringen te delen en ik verheug me op mijn nieuwe functie."