David Coulthard

 

David Coulthard, voormalig topper uit de Formule 1 en de DTM, gaat als ambassadeur van de UHP-serie (Ultra-high performance) voor Cooper Tire Europe aan de slag.

Coulthard is momenteel te horen als televisiecommentator bij de BBC voor de F1. Ook gaat hij in een veelzijdige rol als ambassadeur technisch advies, inzicht en feedback geven aan het productontwikkelingsteam van Cooper en ons bedrijf bij belangrijke evenementen vertegenwoordigen. Coulthard heeft al een grote rol bij de ontwikkeling van de banden van Cooper gespeeld; de 42-jarige Coulthard was direct betrokken bij het testen en ontwikkelen van de onlangs gepresenteerde Cooper Zeon CS Sport.

De voormalige coureur, die voor Williams, McLaren en Red Bull reed tijdens zijn 15 jaar in de Formule 1, heeft de nieuwe UHP-topband in de ontwikkelingsfase getest. Dankzij zijn kennis kon hij feedback aan het technische team geven over het rijgedrag op een nat en droog wegdek, de grip en de capaciteiten in de bochten.

Naast zijn rol bij de ontwikkeling van de band gaat Coulthard, die tot eind 2016 ambassadeur voor de UHP-serie van Cooper Tire Europe blijft, ook het uitgebreide productaanbod van Cooper Tire promoten, om de Cooper Zeon CS Sport ook bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

"Als ambassadeur van Cooper Tires voor de UHP-serie is het net alsof ik terugkeer bij een bedrijf dat een grote rol in mijn carrière vóór de Formule 1 heeft gespeeld. Ik ben begonnen in de F3 en de F3000 op Avon Tyres, een merk van Cooper Tires – en Cooper is ook de huidige leverancier van de Britse F3-serie.

"Ik ga met mijn ervaring het ontwikkelingsprogramma voor wedstrijdbanden van het merk bijstaan. Ik ben blij dat ik voor Cooper aan de slag ga, niet alleen vanwege de autosportgeschiedenis en de focus op prestaties van de UHP-serie, maar ook door de veilige reputatie en de hoogwaardige producten die Cooper al tientallen jaren maakt."