Kingsley Holgate

DE GRIJZE BAARD VAN AFRIKA

Kingsley Holgate wordt beschouwd als een van de kleurrijkste Afrikaanse ontdekkingsreizigers van deze tijd. Hij is humanitair avonturier, auteur, tv-persoonlijkheid en lid van de Royal Geographical Society. Getaway Magazine noemt hem hun eigen officiële ontdekkingsreiziger en de meest bereisde man van Afrika.

Zijn humanitaire avonturen zijn vaak primeurs in de wereld, zoals: een oversteek van de Kaap naar Cairo in open boten, het afleggen van de rivieren de Zambezi en Congo en een omvaart op Lake Turkana, het grootste woestijnmeer ter wereld.

Hij heeft de Makgadigadi Salt Pans in zeilwagens afgelegd en tijdens een andere expeditie, "Extreme Latitude", reisde hij met zijn team te voet, op de fiets, in een ossenwagen, boomstamkano en Land Rover over land de wereld rond over de Steenbokskeerkring."Na talloze expedities was het tijd om iets terug te geven aan Mama Afrika. "
De expeditie "African Rainbow" duurde een jaar en ging van de Somalische grens en weer terug in een Arabische dhow, waarbij hij tijdens de campagne "One Net One Life" tienduizenden klamboes gaf aan zwangere vrouwen en kinderen jonger dan vijf jaar."The Outside Edge" is een geografische en humanitaire expeditie om levens te verbeteren; hij volgde daarbij de omtrek van Afrika en bezocht in 448 dagen 33 landen. Het wordt betiteld als de meest succesvolle expeditie ooit ter ondersteuning van malariapreventie.Kingsley en zijn team zijn pas teruggekeerd van de All Africa Expedition, een ietwat gevaarlijke en moeilijke reis waarbij hij het volledige Afrikaanse continent wilde omarmen.