Xavier Foj

Xavi Foj - Ambassadeur voor de Cooper Tire Europe 4x4

Meervoudig Dakar Rally-winnaar Xavi Foj is ambassadeur voor de 4x4-banden van Cooper Tire Europe en promoot onze offroad-producten in Europa. De Catalaanse coureur is een van de meest succesvolle offroad-coureurs en hij is in 2016 met zijn 26e deelname een absolute veteraan van Dakar. Hij heeft de race 3 keer gewonnen en is 8 keer op het podium geëindigd.

We gaan Xavi in de Dakar-rally van 2016 sponsoren aangezien hij gebrand is op nieuw succes in deze wereldberoemde uithoudingsrace. De Dakar Rally van 2016 start in Buenos Aires in Argentinië en schotelt de deelnemers een rondtrip van 9.000 kilometer door Bolivia en terug naar Argentinië voor. De aankomst ligt in Rosario. Met 13 etappes in 15 dagen en slechts één rustdag is de Dakar Rally de ultieme test in de motorsport. Hij vindt plaats van 2 tot 16 januari.

Xavi wil de nieuwe STT Pro Tyre gebruiken omdat deze band uitstekende tractie biedt op de zanderige ondergronden waaruit de Dakar Rally-race grotendeels bestaat.

Xavi keert terug naar de T2-klasse in een Toyota Land Cruiser 150 en heeft er alle vertrouwen in dat hij opnieuw succes kan boeken in de Dakar Rally aangezien hij de race in 2012 en 2013al tweemaal gewonnen heeft in een gelijkaardig voertuig. Bovendien gebruikt hij nu de nagelnieuwe Discoverer STT Pro-banden. Xavi en het Foj Motorsport team kunnen volledig vertrouwen op de grip die de banden op alle oppervlakken (zand, asfalt en zelf de dikste modder) bieden.

De Discoverer STT Pro zorgt voor hoge tractie, kracht en profieldiepte in de meest uitdagende offroad-omstandigheden. De band is bijzonder betrouwbaar en duurzaam dankzij de Armor-Tek3-constructie die de zijkanten en het loopvlak verstevigt en voorzien is van unieke inkepingen die modder afstoten en ophopingen voorkomen.